Jabba the hut

Jabba_The_Hut_16-465x359Børnefødselsdage uden skattejagt, alternativ bespisning og mærkelige udklædninger er utænkeligt for mine børnebørn. Den ene har fødselsdag tæt på Halloween og den anden tæt på fastelavn. Pålægspigen får rødbedehår og karseflæser. Kagemanden dækkes af lakrids, så han bliver til Dark Wader fra Star Wars. Vi voksne morer os lige så meget som børnene. Grønsagsdragen spytter orange gulerodsild ud af sin grønne sellerikrop med græskartakker. Rødbedesuppen bliver til hekseblod og græskarsovsen til snot. Kødbollerne får sorte prikker, som ligner pupiller. De svømmer rundt i grøn suppe som øjeæbler.

Ideen til rollen som Jabba the hut blev grundlagt for flere måneder siden, da vi sammen så filmen. Selv havde min snart syvårige Otto rollen som Luke Skywalker og storesøster på ni var prinsesse Lea. Når vi så ser filmen sammen er vi den person. Men det er forhåbentlig glemt nu, på selve  fødselsdagen . Egentlig ville jeg helst have været Dark Wader, men den sorte maske med det hivende åndedræt koster næsten 500 kr hos Fætter BR, så jeg må finde en billig overkommelig løsning. Presenningen, der blev til overs fra en byggeplads, bliver inddraget til videre forarbejdning. Den skæres til og får løbegange. Designes i to etager, så armene kan få fri bevægelighed. Huller til øjne volder besvær, fordi udsynet forsvinder, når jeg drejer hovedet.

Mens fødselsdagsgæsterne bespises med flyvende tallerkener formet som pizzaer, lister jeg uset ud af lejligheden. Ned af trapperne, ud på gaden og over på legepladsen. Undervejs lægger jeg grønne slimspor ud. I det lille legehus skifter jeg frakken ud med presenningen og taper 20 små poser med vingummiastronautbamser fast til mit tøj. Så er det bare at vente til ungerne finder mig.

Jeg sætter mig på en sten. Ind på pladsen kommer en jæger med sin hund. De kommer bag fra og jeg sanser dem ikke før hunden begynder at gø. Da jeg vender mig om, giver det et sæt i jægeren og han griber til sin riffel.

“Jeg troede fandme, du var en sten”

“Jamen jeg er bare et monster! Skyd ikke!”

Jægeren går grinende videre, men hunden vender sig et par gang, for at holde øje med mig.

Lidt efter kommer den lille flok drenge stormende hen i mod mig. Men de løber forbi og fortsætter ud på en boldbane. Inden de kommer for langt væk rejser jeg mig op, hujer efter dem og vifter med overdelen af min forklædning. En af drengene får øje på mig og i næste sekund står de rundt om mig som en kobbel bjørnehundehvalpe på isbjørnejagt.

Lige inden de får mig væltet omkuld, får jeg frigjort slikposerne og kastet dem ud til dem. Det bliver min redning.

“Jeg vidste godt det var en voksen” siger en lille lyshåret gut.

“Kunne kende dine træsko” siger mit barnebarn

Reklamer

15 comments

 1. millemoses · oktober 30, 2015

  Star Wars er et must, hvis man er bedstemor judithmarli

  Like

 2. nanacajus · oktober 29, 2015

  Skøn tekst, der virkelig fik smilet frem på mine læber 🙂

  De er heldige, dine børnebørn! Tænk at vokse op med sådan en Jabba the hut ved hånden!

  K.H. Nana

  Liked by 1 person

 3. judithmarli · oktober 29, 2015

  Hej Mille
  Dejlig og sjov historie. Jeg kender ikke figurerne her. Men hvad gør det, når man kan mærke den fine stemning og legen der er der hele vejen igennem.
  Kh Marli.

  Liked by 1 person

 4. millemoses · oktober 29, 2015

  Hej elsems
  – det var vist også træskoene, der afslørede mig, de var ellers nøje udvalgt og medbragt fra vestjylland helt til Frederiksberg og havde samme farve som presenningen
  kh mille

  Like

 5. elsems · oktober 29, 2015

  Sjov og underholdende læsning. Virkeligt godt flow i din fortælling. Og så er det den skinbarlige sandhed 🙂
  Jeg mindes engang hvor jeg var klædt ud som heks til Sct. Hans. Et af børnene sagde: Jeg ved godt det var dig for heksen havde hjemmesko på lissom dine.
  Mvh elsems

  Liked by 1 person

 6. millemoses · oktober 29, 2015

  Du er velkommen til at kopiere vores temabørnefødselsdage Nina Sander. Mine døtre er begge to gode til den slags – aner ikke hvor de har det fra??
  Da de var små, boede jeg i en gymnastiksal(kollektiv på en gammel skole) vi holdt sørøverfødselsdag, indianerditto kan især huske en, hvor vi lavede en uhyggelig “gang” hvor jeg havde lånt et skoleskelet og hængte dukker uden ben smurt ind i ketchup op i loftet

  Liked by 1 person

 7. ninasander · oktober 29, 2015

  Kære Mille

  Sikken en dejlig historie, og hvilken god ide, som jeg fluks vil kopiere. Jeg mangler bare at se Star Wars med de små. Men det med Jabba the Hut er bare så morsomt. Tusind tak for dejlig tekst.

  Kh
  Nina

  Liked by 1 person

 8. millemoses · oktober 28, 2015

  Hen Anne
  Det var altså også virkelig sjovt, fordi hunden reagerede som den gjorde.Den var rigtig godt arrig på den presenning. Til fødselsdagen hvor jeg var Jabba the hut fik de altså “kun” pizza – men alle de ting jeg har nævnt har vi lavet på et eller andet tidspunkt.
  kh mille

  Liked by 1 person

 9. millemoses · oktober 28, 2015

  Jamen så har de jo lige alderen til drager og star wars Amanda, du må gerne låne ideerne, men det er sjovest, hvis de udspringer af noget, der er foregået i børnenes virkelighed. Jabba var kun sjov, fordi vi havde leget, at jeg åd dem, da vi så filmen. Det er min datter der er kagekunstner, faktisk har jeg et billede af hendes grønsagsdrage, men den ligger på den anden pc.

  Like

 10. Amanda Gyldenlyng · oktober 28, 2015

  Hej Mille.

  Du er vist lidt skør. Altså på den gode og charmerende måde! ;-0
  Og som du dog kan fortælle om det.
  Herlig beretning. Nok ikke så mærkeligt, jægeren blev overasket,
  ja, børnebørn vokser hurtigt. Heldigvis er mine kun 3 og 7 – og så er der en tredie på vej … 😉

  😉 vh. Amanda.

  Liked by 1 person

 11. anneboell · oktober 28, 2015

  Hej Mille
  Sikke et sprog du udfolder her! hæsblæsende kager, madder osv. lyder lige som en fødselsdag for mig.
  Jeg ser kontrasterne mellem hverdag og leg i din historie, og jægerens reaktion er guld værd!
  hilsen
  Anne

  Liked by 1 person

 12. millemoses · oktober 28, 2015

  Tak for besøget Livsglæde, jamen mine middagsgæster tog på cykeltur og så havde jeg pludselig formiddagen for mig selv. Skrev fordi jeg savner at klæde mig ud til halloween, så da jeg så græskarrene i fakta skrev jeg lige denne lille dagbogshistorie.
  – jo jeg er da ked af at Basse er død og børnebørnene er teenagere, men bare de har det godt, så finder jeg på noget nyt. Måske kan jeg blive oldemor af pap, for min nye svigerdatter har to piger i 20-erne som er rigtig søde.
  Sjovt du nævner blod, for til dragefesten havde jeg noget teaterblod med, men en af pigerne fra børnehaven blev så forskrækket, da jeg kom ud fra toilettet, at jeg var nødt til at vaske det af.
  kh mille

  Like

 13. Livsglæde · oktober 28, 2015

  Kære mille

  En jæger gik og….jeg ville godt nok også blive forskrækket, hvis jeg var hund. 😊

  Mille du er utilregnelig, hvad var der galt med vikaren, eller kunne du ikke dy dig?

  Jeg gad godt være med til jeres børnefødselsdage, der mangler garanteret heller ikke overskårne fingre, smurt ind i rigtigt ketchupblod og nårh…de kæmpesøde unger, der lader som om, de overhovedet ikke blev forskrækkede.

  Er vi ikke bare enige om, at børnebørn bliver alt for hurtigt store, men skidt pyt, der kommer forhåbentlig nogle oldebørn, så du kan gemme dig i en pressening, eller noget andet igen. Der må da også findes en eller anden dims, der kan skyde med slik?

  Tak for en helt vidunderlig fortælling, fra virkelighedens verden.

  Kh Livsglæde

  Liked by 1 person

 14. millemoses · oktober 28, 2015

  Hej trofaste Ella
  Pludselig blev jeg genfødt som Jabba the hut. Den passede lige som et lille sløjfe på en meget sørgelig historie om en lille pige i en skilsmissefamilie, som jeg har knoklet med i forfatterklassen.
  – og så er historien en nøjagtig gengivelse af Ottos 7-års fødselsdag.Fantatasien er skam den skinbarlige virkelighed. Savner lidt at fjolle rundt med mindre børn, de er blevet så store i København.
  kh mille

  Liked by 1 person

 15. ellaesb · oktober 28, 2015

  Hej Mille,
  Æh, øh, åh, – jeg glemte helt emnet, vi skriver om i denne uge ? Noget med kontraster,og ?? For jeg blev hvirvlet ind i dit tegnefilmsunivers – kender desværre ikke filmene og figurene, – men blev blændet af farverne og snublede med dig ned AD trapperne på vej til omklædningsrummet på genbrugspladsen. Forstår jægerens og jagthundens overraskelse, for jeg har let ved at genkalde mig skikkelsen iført presenning (med vingummifoer).. Hele din palet af fantasi serveret på en pålægsmand. Happy Halloween.
  Hvorfor var det lige vi skulle snydes for dit bidrag i denne uge? Men du kom heldigvis stærkt og beredte os endnu en oplevelse her på en onsdag formiddag.
  Hilsen Ella

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s